diumenge, 6 de març del 2016

Dictats cooperatius a primer

Els dictats cooperatius estan pensats per fer en grup reduït i l’objectiu és que acabin escrivint una sèrie de paraules sense errors. 

Per fer-ho es fa el següent: 

1-Fem quatre grups de tres o quatre alumnes a cada grup.
 2- A fora de l’aula hi ha quatre rètols de colors diferents amb quatre paraules escrites a cada un, totes del mateix camp semàntic (peces de roba, colors, coses de menjar…)
 3-A cada grup se li adjudica un color i un nen o nena de cada grup és l’encarregat de sortir a fora i llegir les paraules del seu rètol. Quan sap ben bé com s’escriu la paraula, entra i la dicta a la resta de nens i nenes del seu grup sense errors. Pot sortir a fora de l’aula tantes vegades com calgui per tal d’aconseguir que tots els membres del grup l’escriguin bé.
 4- Quan han acabat d’escriure les quatre paraules sense cap error, , si hi ha temps , surt un altre membre del grup i se li adjudica un rètol d’un altre color i continua fent el mateix. 

El nen o nena que dicta ha de procurar que tots escriguin la paraula de forma correcta. D’aquesta manera fem que no es fixin en l’error sinó en el que està ben escrit.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada